Auto

 

 

 

Hoe gaat de opleiding in de auto van start.

Mogelijk is voor jou de 2toDrive regeling van toepassing. Dit wordt ook wel Begeleid Rijden genoemd.

Het betekent dat je vanaf 16,5 jaar mag starten met rijlessen.

Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen in de auto. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Meld je aan via ons contactformulier.  Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan ook eens de website van 2toDrive.

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zich eerst aan. Dat kan via deze pagina. Zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. Voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €25,-. Deze kosten dienen direct via iDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas.

Rijopleiding stap 1

Je begint de opleiding uiteraard door je eerst aan te melden via telefoon, mail of het contactformulier. Vervolgens nodigen wij je uit voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Je ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd. Tijdens dit gesprek leggen wij uit wat er van jou verwacht wordt tijdens de opleiding en hoe alles in zijn werk gaat. Je mag tijdens dit gesprek ook aangeven of je gebruik wilt maken van ons unieke hypnose pakket. Uiteraard gaan we alle vragen die jij hebt over de hypnose en over de rijopleiding beantwoorden.

Als je besluit bij ons te starten krijg je alvast een theoriepakket mee van ITheorie. Hiermee kun je thuis op een online omgeving de theorieopleiding doorlopen en jezelf voorbereiden op het theorie-examen.

Daarnaast gaan we kijken wanneer we met de eventuele hypnose sessies gaan starten en wanneer je in de echte auto kunt starten. Door onze aanpak is de vraag groot. Dit betekend helaas dat wij met een wachtlijst moeten werken. Wil je hier zo min mogelijk last van hebben meld je dan tijdig aan voor de opleiding.

Rijopleiding stap 2

Als je gekozen hebt voor ons hypnose pakket dan heb je inmiddels de eerste sessies achter de rug. Nu beginnen de lessen in het echte verkeer. We plannen dit in zogeheten blokuren van 100 minuten. Dit doen wij om zo veel mogelijk effectieve lestijd over te houden op de oefenlocaties. Uiteraard bespreken wij aan het einde de hele les en vullen elke keer de leskaart in.

We werken in de lessen volgens een vaste structuur waarin je zelf, door mee te kijken op de leskaart kunt zien wat je al beheerst en waar we nog aan moeten werken. Als de vaardigheden op voldoende niveau zijn plannen we een tussentijdse toets in bij het CBR. Je kunt dit zien als een proefexamen waarbij je na afloop van de toets feedback krijgt van de examinator. Daarnaast is het zo dat wanneer je de bijzondere verrichtingen tijdens deze toets goed en vooral veilig hebt uitgevoerd je een vrijstelling verdient waardoor je tijdens je examen geen bijzondere verrichtingen meer hoeft te doen.

 

Rijopleiding stap 3

Nu is het tijd om de opleiding te gaan afronden. We zijn nu met de laatste lessen bezig tussen de tussentijdse toets en het examen. De examendatum is inmiddels gepland. Tijdens het examen krijg je natuurlijk dezelfde auto mee als waar je in gelest hebt. Ruim een uur voor het examen word je thuis opgehaald, zodat je zelf rustig naar de examenlocatie kunt rijden.

Als de uitslag voldoende is mag je direct je rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Rijden maar!